Identity
tags: 2008/ art/ conceptual/ photography
(NL) Identity

Wat betekend identiteit in een samenleving. Een nummer, een portret, een imago, een lichaam, een geslacht, huidskleur of de kleur van de ogen. Wat geven we prijs of houden we liever privé. Waar liggen de grenzen van onze identiteit?

 

Privacy en identiteit hebben een nauw verband met elkaar. We geven onze identiteit niet graag bloot maar spelen met het gegeven door middel van verschillende stukjes identiteit op verschillende uitingen vrij te geven.

 

De foto is gemaakt naar aanleiding van twee afbeeldingen.

Afbeelding 1 was een zwart/wit foto met hoog contrast van een meer in Duitsland.

Afbeelding 2 was een schilderij van een dame met ontbloot bovenlichaam.

 

Ik probeer hier de betekenis van identiteit en het geheim houden en vrijgeven hiervan uit te drukken.

2008


(EN)
What does identity in a society mean. A number, a portrait, an image, a body, sex, color of the skin or eye color. We love to keep our values or what we prefer, private. Where is the boundary of our identity? Privacy and identity are linked. We don't like to expose our identity but playing with the data through various pieces of identity on various manifestations. This photo is taken in response to two images. Image 1 was a black / white picture with high contrast of a lake in Germany. Image 2 was a painting of a lady with naked torso I try to express the sense of identity and the secrecy and disclosure. 2008